Fredrik Paulún är Sverige mest kände näringsfysiolog och har arbetat med kost och hälsa sedan slutet av 1980-talet. Näringsfysiolog (MSc in nutrition, Fil mag i nutrition) blev han i mitten av 90-talet och har sedan dess med stor nyfikenhet följt den vetenskapliga utvecklingen. Han har skrivit ett stort antal böcker i ämnet och det är hans bästa verktyg för att fortbilda sig och lära sig de senaste rönen. Hans böcker är utgivna på ett flertal språk och har sålt mer än 1,5 miljoner exemplar. Den senaste boken är ”Biohack – maten som gör ditt liv bättre” och den kan beställas ”här”. Fredrik är pappa till fyra små barn och brinner för nyttig mat till barn och ungdomar. Han ser på nära håll hur viktigt det är att ge de unga mat som när deras kroppar och optimerar deras hjärnor, för att de inte ska drabbas av övervikt, nedstämdhet och koncentrationssvårigheter.

Paulúns är ett varumärke inom hälsosam mat som Fredrik grundande tidigt 2000-tal och idag är Orkla hans samarbetspartner. Det är ett av de ledande hälsovarumärkena inom kost i Sverige och väldigt framgångsrikt även på den internationella marknaden. I dagsläget har Orkla egen försäljning av Paulúnsprodukter i Norge, Danmark, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Tjeckien. Via importörer säljs produkterna även bland annat i Kina och USA.

Fredrik Paulún driver också Svenska Näringsakademin tillsammans med sin kollega Martin Brunnberg. Det är ett företag som utbildar kostrådgivare, både fysiskt och på distans.

Swiftr är ett annat bolag som Fredrik engagerat sig i, och det kan närmast beskrivas som ett digitalt träningskort. Man blir medlem hos Swiftr och får tillgång till över 300 gym i mer än 20 städer. Träningsformerna är många och sträcker sig från gym och barre till yoga och kampsport.

Fredriks senaste satsning är Svensk Provtagning som erbjuder blodtester som visar hur kunden verkligen mår på insidan. Man kan se nivån av vitaminer, mineraler, hormoner, blodfetter, antikroppar, röda blodkroppar etc och därefter sätta in rätt insatser för att korrigera obalanser och brister.

Det gemensamma för Fredriks alla verksamheter är att de ska verka för en bättre hälsa hos individen och göra gott för samhället. Nyttig mat, träning och tester är den perfekta mixen för att uppnå detta enligt honom.